Om Företaget

Vi som startat Aleva är hemvändare med rötterna i Umeå och Holmsund/Obbola med bred erfarenhet från omsorgen. Nu finns vi som auktoriserat hemtjänstföretag i Umeå område Centrum, Syd, Öst, Väst och Nord samt självklart i Holmsund/Obbola.

Alevas koncept och vision är sedan starten att sätta kundens hela livssituation i fokus och erbjuda den hjälp som behövs för att leva och verkligen njuta av livet. Vi har tydliga värderingar för hur vi jobbar mot både kunder och varandra. Verksamheten innefattar även hushållsnära tjänster såsom hemstäd med möjlighet till skattereduktion.

Aleva är ett familjeföretag som ägs och drivs utan inblandning av investerare eller avkastningskrav. Företagsfilosofin är att vi med innovation och ansvarsfullt företagande kan få våra skattepengar att räcka till mer och hjälpa till att utveckla vår gemensamma omsorg.

Omsorg med en tanke

På Aleva arbetar vi utifrån de fyra hörnpelarna för ett gott och aktivt åldrande. Dessa är framtagna av Folkhälsoinstitutet och är grunden i allt vi gör. Det hjälper oss att fokusera på rätt saker och komma med nya pigga idéer. De fyra hörnpelarna är:

  • social gemenskap
  • meningsfullhet / delaktighet
  • motion
  • goda matvanor
Läs mer om de fyra hörnpelarna.

"Jag kände att så mycket i omsorgen handlade om att överleva, inte att leva och faktiskt njuta av livet. Genom att sätta kundens behov främst och inspireras av de fyra hörnpelarna har vi verkligen kunnat vidga våra vyer. Hela tiden hittar vi nya tjänster att erbjuda och spännande sätt att jobba, inte minst genom att föra människor samman. Det är jättekul och vi har bara börjat."

Aron Kristoffersson, grundare

Koncept och vision

Aleva ska erbjuda ett brett utbud av omsorg- och servicetjänster, med människors hela livssituation som utgångspunkt. Vårt mål är att alla ska ha möjlighet att njuta av livet fullt ut.


Vision

Vår vision är att genom innovation och gott föredöme vara ledande i utvecklingen av branschen.

Våra kärnvärden
  • Tillsammans – riktig kvalitet inom omsorgen skapas i mötet mellan människor. För oss är det viktigt att vi inte bara jobbar för, utan tillsammans med våra kunder och deras anhöriga.
  • Ansvar – att ta vårt ansvar innebär för oss att vi visar respekt för individens integritet och alltid fullföljer vårt uppdrag utifrån mål och förväntningar. Eftersom våra tjänster finansieras av allmänna medel är det också vårt ansvar att göra rätt för oss - att återinvestera i verksamheten och utvecklingen av omsorgen.
  • Förmåga – med förmåga vill vi ta begreppet kompetens ett steg längre. Alla Alevas medarbetare ska ha den rätta kompetensen, utrymmet samt förtroendet att på bästa sätt kunna förstå och tillgodose våra kunders behov och önskemål.
  • Engagemang – ett starkt engagemang medför arbetsglädje och känsla för detaljerna. Det gör att vi kan överträffa förväntningar och höja kvaliteten på vår omsorg.
  • Nyfikenhet – vår viktigaste drivkraft för att ständigt utvecklas och förbättras är ett obundet tankesätt, med kreativa idéer och lösningar. Vi stannar aldrig upp och nöjer oss.

Medarbetare

Riktig kvalitet inom omsorgen skapas i mötet mellan människor och därför är det viktigt att vi lockar rätt medarbetare. Vi söker alltid efter personer som delar våra värderingar och har kompetens och förutsättningar att passa hos oss. Att jobba på Aleva innebär att man får ta eget ansvar, inte minst i sitt kontaktmannaskap och engagemang i alla de aktiviteter vi arrangerar. I gengäld erbjuder vi en trevlig atmosfär med laganda och högt i tak, intern utbildning och förmåner. Vi vill att Aleva ska vara en arbetsplats där alla känner sig värdefulla och kan utvecklas.

Jobba hos oss

Aleva växer och vi är ständigt intresserade av att träffa nya duktiga undersköterskor och vårdbiträden som brinner för omsorg på vårt sätt. För att passa hos oss är det viktigaste att du är prestigelös, engagerad och har en genuin vilja att arbeta med människor. Hos oss råder en personlig atmosfär med korta beslutsvägar och möjlighet till stor frihet under ansvar.

Om detta låter intressant så tveka inte att ta kontakt med oss, eller skicka en spontanansökan till info@alevaomsorg.se.

Lediga tjänster

Se alla våra lediga tjänster på Arbetsförmedlingens hemsida