Hoppa till innehåll

Satsning på kost och hälsa

I ett samarbete med Umeåbaserade Dietistkonsult Norr genomför vi på Aleva nu en utbildningssatsning inom kost och hälsa. Syftet är att vi ska bli bättre på att kunna förebygga, upptäcka och åtgärda undernäring. Under våren har 2 utbildningstillfällen genomförts och ytterligare ett tillfälle är planerat till hösten.

– ”Vi har alltid haft kost i fokus och nu känns det helt rätt att satsa på en extra kunskapssatsning. Vi får lära oss om allt från näringslära till hur man kan göra smarta mellanmål och motivera till att äta bättre” säger Frida Nilsson på Aleva.

Faktum är att fler än hälften av alla äldre i Sverige som bor hemma löper risk för undernäring. Maten är en nyckel till välmående och en förutsättning för att leva ett aktivt liv. Vi i hemtjänsten ser att vi kan göra stor skillnad för våra kunder.

Detta är inte första gången vi samarbetar med företaget Dietistkonsult Norr. Bland annat har vi tillsammans arrangerat föreläsningar och provsmakningar med mat för äldre i fokus, samt att Alevas kunder under våren fått prova på en ny tjänst där en dietist lagar mat i kundens hem.

Vi vill skapa framtidens omsorg genom nytänkande och ett tydligt fokus på att leva - inte bara överleva. Med hjälp av våra engagerade medarbetare tar vi oss närmare vår vision varje dag.

Kontakta oss

090-19 80 11 info@alevaomsorg.se

Se mer

Cookie policy Visselblåsartjänst