Hoppa till innehåll

Aleva klimatkompenserar transporter 2018

HÅLLBARHET

Det blir en hel del bilkörning i hemtjänsten för att vi ska kunna ta oss till våra kunder, skjutsa på ärenden, handla mat, mm mm. Som en del i Alevas hållbarhetsarbete har vi nu beslutat att klimatkompensera för alla de transporter vi gör i de små blå bilarna. Vi har kompenserat ca 105% av vår bilkörning under 2018. 

Detta gör vi genom att sponsra ett vindkraftsprojekt i Indien där man ersätter fossilenergi med vindkraft för driften av en gruva. Projektet har ”Gold standard” vilket innebär att det stöds av WWF och FN, samt har genomgått rigorös certifiering för att säkerställa resultaten, arbetsvillkor mm.

Klimatkompensering utgör endast en del i vårt arbete för att vara ett hållbart företag, där en annan viktig åtgärd är att minska den totala bilkörningen genom smart planering, samt att vi bl a under året köpt in cyklar och en elcykel.

 

 

Vi vill skapa framtidens omsorg genom nytänkande och ett tydligt fokus på att leva - inte bara överleva. Med hjälp av våra engagerade medarbetare tar vi oss närmare vår vision varje dag.

Kontakta oss

090-19 80 11 info@alevaomsorg.se

Se mer

Cookie policy Visselblåsartjänst