Välja hemtjänst

Att välja hemtjänst

Det fria valet med hemtjänst innebär att du som har fått hemtjänst beviljad själv får välja vilken leverantör som ska utföra din hjälp. Avgiften blir densamma oavsett vilken leverantör du väljer. Så här går det till när du ska välja din hemtjänst:

Sök bistånd

I Umeå kommun gäller lagen om valfrihet. I korthet går det till så att du först får träffa biståndshandläggare, som gör en bedömning av vilka behov du har och vad du beviljas från kommunen.

Välj utförare

Därefter får du välja bland de utförare som är godkända av kommunen. Om du inte är nöjd med din hjälp har du alltid rätt att byta utförare.

Få hjälp med valet

Vi på Aleva kan äldreomsorg och vet vilka dina rättigheter är, då vi inom företaget har erfarenhet av kommunal handläggning. Ta gärna kontakt med oss så vägleder vi dig.

Resan börjar!

Du väljer Aleva genom att kontakta kommunen direkt, eller genom att prata med oss så sköter vi kontakten med kommunen. Det gäller oavsett om du väljer hemtjänst för första gången eller om du vill byta till oss.

Har du bestämt dig för oss på Aleva, eller vill ha rådgivning?

Kontakta oss

Vi vill alltid bli bättre

Vi är tacksamma för den fina respons vi fått under åren. Men vi vet också att det krävs arbete för att hålla sig där. Därför genomför vi årligen undersökningar med både kunder och medarbetare.

Eftersom vi tror på transparens publicerar vi resultaten här. På detta sätt vill vi uppnå ständig utveckling för hela organisationen.

Se hela resultatet