Hoppa till innehåll

Nobellunch förgyllde dagen

TREVLIGHETER

Under tisdagen höll Aleva omsorg sin årliga Nobellunch på Ersboda folkets hus i Umeå. Ett 80-tal gäster fick njuta av god mat, underhållning och inte minst varandras sällskap under eftermiddagen då även Nobelpriser delades ut. “Vi är så glada över att äntligen kunna bjuda in till fest igen” säger VD Frida Nilsson.

 

Nobellunchen som kom till utifrån Alevas syfte (“att leva”) har varit en tradition ända sedan 2015 och företaget hann med fem arrangemang innan pandemin satte stopp. “Pandemin har gjort att många äldre blivit mer isolerade och ensamma och vi vill göra det vi kan för att bidra på olika sätt. Just med Nobellunchen vill vi lyxa till det rejält på ett sätt som kanske inte görs så ofta inom äldreomsorgen. Det ska vara något att se fram emot ” säger Frida.

 

Gästerna bjöds på en 3-rätters lunch med något gott i glaset och underhållning av bandet Greymen som spelade gamla godingar. Aleva delade ut nobelpriser inom fysik, litteratur, medicin, kemi och fredspriset till nominerade som bl a rönt stora framgångar i att återfå sina fysiska förmågor, i hjälpsamhet för sina medmänniskor och brobyggande genom historieberättande. Allt sammantaget en väldigt trevlig dag tillsammans.

 

Under hösten har företaget även startat upp seniorträffar både i Umeå och Holmsund som är öppna för allmänheten. Träffarna, som arrangeras i samarbete med ABF, äger rum varannan vecka på respektive ort och besökarna bjuds på kaffe och underhållning i form av exempelvis musik, föreläsningar eller samhällsinformation.

 

”Kontinuiteten är viktig så att man kan bli “stammis” och det ger oss även möjlighet att peppa de som mest av allt behöver komma ut. Vi sonderar även terrängen i Nordmaling för att kunna erbjuda träffarna på alla orter där vi är verksamma” säger Frida.

 

Ett stort tack vill vi rikta till Holmsundstvätten som sponsrat med dukar och ABF som hjälper oss med bokning av underhållning.

 

Bilder från Nobellunchen:

Vi vill skapa framtidens omsorg genom nytänkande och ett tydligt fokus på att leva - inte bara överleva. Med hjälp av våra engagerade medarbetare tar vi oss närmare vår vision varje dag.

Kontakta oss

090-19 80 11 info@alevaomsorg.se

Se mer

Cookie policy Visselblåsartjänst