Hoppa till innehåll

Utbildning i psykisk hälsa

UTBILDNING

Tillsammans med vår samarbetspartner Psykologpartner i Norr har vi nyligen utbildat hela företaget i psykisk hälsa. Utbildningen bestod av både en teoretisk del och arbete med case. Målet var att stärka kompetensen i våra team att identifiera psykisk ohälsa och bemöta personer som drabbats.

 

Området psykisk ohälsa utgör ett av Sveriges största samhällsproblem och är idag den största orsaken till sjukskrivningar. En tredjedel av alla över 65 år har vårdats för psykisk sjukdom alternativt använt psykofarmaka. En aspekt som vi fick lära oss under utbildningen var att äldre graderar sitt mående högre än personer i lägre åldrar, även om man inte nödvändigtvis mår bättre. Det är därför viktigt för oss som jobbar inom äldreomsorgen att vara extra uppmärksamma på tecken, utan att personen själv tar upp problematiken.

 

Utbildningen hölls i stora lokaler med säkert Corona-avstånd och med bordsservering av fika. Utbildare var Annika Fridén på Psykologpartner som är leg psykolog och har god erfarenhet av kliniskt arbete. Vi skickar ett extra tack till Västerbacken i Holmsund och Levar Hotell i Nordmaling. Två ytterligare utbildningstillfällen är planerade under hösten på Ersboda Folkets hus i Umeå.

 

Vi vill skapa framtidens omsorg genom nytänkande och ett tydligt fokus på att leva - inte bara överleva. Med hjälp av våra engagerade medarbetare tar vi oss närmare vår vision varje dag.

Kontakta oss

090-19 80 11 info@alevaomsorg.se

Se mer

Cookie policy Visselblåsartjänst