Hoppa till innehåll

Hur jobbar vi med COVID-19?

COVID-19

Innan helgen skickade vi ut ett brev till alla våra kunder med information, då vi förstår att många känner oro och vill veta hur vi på Aleva jobbar med frågan.  

Även om vi inte idag har någon kund eller personal som uppvisat symptom så tar vi utvecklingen på stort allvar. Vi har kontakt med lokala verksamheter såsom Smittskyddsenheten och följer de riktlinjer som myndigheterna kommer med. Utöver detta har vi vidtagit en rad åtgärder på företaget såsom tydliga rutiner för handhygien och förebyggande åtgärder, förändrade mötesrutiner, information till alla om hur de ska agera vid symptom, mm. Vi var tidigt ute och fyllde våra förråd med handsprit, handskar och desinfektionsmedel.

Vi kommer tyvärr att ställa in alla sociala evenemang som var planerade i vår, bl a de seniorträffar som vi håller på Vaniljdrömmen och Trappan. Detta är en ren försiktighetsåtgärd då hälsan måste gå först, men förstås tråkigt då vi haft så himla trevligt. Mycket i vårt arbete med COVID-19 handlar just om förebyggande arbete och krisberedskap. Vi har utarbetat en plan för olika scenarion som skulle kunna inträffa och vilka åtgärder som ska vidtas. Bl a har vi ordnat tillgång till temporära lokaler som vid behov kan användas för att isolera arbetsgrupper och nyckelpersoner, sett över våra personalresurser och hur prioriterade besök alltid ska kunna genomföras.

Vi hoppas och tror att vi om en tid kan andas ut och konstatera att situationen aldrig blev så illa som vi var förberedda på – men vi tar det säkra före det osäkra. Vid frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta oss på telefon.

Vi vill skapa framtidens omsorg genom nytänkande och ett tydligt fokus på att leva - inte bara överleva. Med hjälp av våra engagerade medarbetare tar vi oss närmare vår vision varje dag.

Kontakta oss

090-19 80 11 info@alevaomsorg.se

Se mer

Cookie policy Visselblåsartjänst